Begeleide fietstour: Molens van Kinderdijk

Tour vertrekt in Gouda

Prijs per persoon - o.b.v. 8 personen

43,75
  • 6 - 8 uur
  • Engels - Nederlands - Duits
  • 50 km

Beschrijving

Tijdens deze prachtige fietstour beleef je de mooiste elementen van het historische Hollandse platteland. Deze tour heeft het allemaal: klassieke poldervergezichten, windmolens en kaas!


Route

route-kinderdijk02.PNG

Vanuit Gouda fietsen we de Krimpenerwaard in, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We rijden hier door polders die twee meter onder zeeniveau liggen. Oorspronkelijk zou in de Krimpenerwaard op grote schaal turf gewonnen worden, maar dat plan is nooit uitgevoerd. Daarom doet het gebied zo puur en authentiek aan.

route-kinderdijk4.PNG

In Gouderak bezoeken we een echte kaasboerderij (optionele activiteit!). Hier krijg je alle gelegenheid om echte Goudse boerenkaas te proeven en legt de boer uit hoe hij dit op de traditionele manier maakt.

016-3218.jpg


In Krimpen aan de Lek steken we de rivier over met het veerpont en komen we bij Kinderdijk. Sinds 1997 staan de molens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze zijn gebouwd om het waterniveau in de polder te reguleren. Via een pad fietsen we tussen de molens door en we kunnen ze zo van dichtbij bewonderen. Fotogenieke momenten!

route-Kinderdijk

Na een lunchpauze (lunch niet inbegrepen) fietsen we verder langs de Lekdijk. We steken de rivier weer over en vervolgen onze weg over oude polderweggetjes. Na een bezoek aan de Delftse aardewerkfabriek (optionele activiteit!) keren we terug in Gouda, waar onze tour eindigt.


Deze tour is inclusief
  • Fietshuur (gewone fiets)
  • Oversteek veerpont (2x)Deze tour is exclusief
  • Lunch, eten en drinkenOptionele activiteiten (niet bij de prijs inbegrepen, informeer naar de mogelijkheden!)
  • Rondleiding bij een kaasboerderij
  • Rondleiding bij een Delftse aardewerkfabriekPrijzen voor privétours
Groepsgrootte Prijs (totaal)
2 €180
3 €200
4 €220
Meer dan 4
Reken €32,50 per persoon extraPrijzen voor geplande tours

Deze tour kan alleen als privétour worden geboekt. Neem contact met ons op voor meer informatie.De tocht op je eigen fiets rijden?

Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!Andere opties zoals e-bikes

Deze vind je hier.

Planning