Over ons

Wij zijn Green Cow Bike Tours!

Van harte welkom!

Over ons

Green Cow Bike Tours fietst met jou langs de mooiste plekjes van Nederland! Geniet van het Hollandse landschap op zijn mooist, bewonder de vogels en de natuur en breng met ons een bezoek aan een kaasboerderij!

Op een persoonlijke manier laten we jou de mooiste plekjes van Nederland zien. Al onze tours worden begeleid door onze ervaren fietsgidsen.


Over ons

Andy

Mijn naam is Andy en ik werk sinds 1995 in de toeristische sector. In 2017 ben ik begonnen als fietsgids. Ik ben een ware 'ambassadeur van Gouda', een sociaal ingesteld persoon en ik kies voor een milieubewuste levensstijl. Daarom draag ik graag als fietsgids mijn steentje bij aan het toerisme in de Goudse regio. Het is mijn streven om mensen een geweldige fietservaring te laten beleven met Green Cow! Wat ik zo leuk vind aan het gidsen met Green Cow Bike Tours is de afwisseling op de weg: veel historische gebouwen, de grote variatie in de natuur, zoals de rivieren, de plassen en het platteland. Mijn mooiste tour is de rit naar Kinderdijk. Langs de Hollandsche IJssel en door de Krimpenerhout, met een pauze bij kaasboerderij Hoogerwaard. En dan op de terugweg langs de prachtige Lek, terwijl je over je schouder terugkijkt, boven de dijk langs, zie je álle molens van Kinderdijk in één oogwenk!


Over ons

Annette

Mijn naam is Annette! Ik ben een enthousiaste fietser en dol op Delft, de stad waar ik al meer dan 30 jaar woon. Graag leid ik je rond in ‘mijn stad’ vol met rijke historie, technische innovatie en veel gezelligheid! De fiets is mijn favoriete vervoersmiddel, zowel voor korte als voor lange afstanden in binnen- en buitenland. Ruim 10 jaar ben ik werkzaam in mijn eigen coachpraktijk waar ik mensen begeleid bij het maken van passende keuzes voor leven en werk. Zo combineer ik mentale en fysieke beweging en dat bevalt mij prima!


Over ons

Chantal

Hoi! Mijn naam is Chantal. Ik ben docent Engels geweest en mijn vader is Duits, dus ik kan tours begeleiden in het Nederlands én in die talen. Ik vind het zo leuk om mensen te begeleiden tijdens een tour! Het is niet alleen voor mijzelf een kans om actief naar buiten te gaan, maar ik kan ook interessante weetjes over Gouda en Nederland delen. Fietsen met bezoekers zorgt ervoor dat je je eigen stad, regio en land opnieuw beleeft! Mijn favoriete tour is de Gouda Holland Classic, omdat het alles in zich heeft: stad, platteland, grachten, kaas, koeien.


Over ons

Marc

Green Cow Bike Tours is opgericht door Marc Setzpfand. Marc is geboren en getogen in Nederland en woont in de binnenstad van Gouda met zijn vrouw Chantal. Hij heeft een technische achtergrond en zijn hobby's zijn reizen en zeilen. Met reiservaringen in vijf verschillende continenten heeft Marc een goed beeld van wat reizigers graag zien en doen. “Mijn beste ervaringen waren altijd met lokale mensen. Zij weten waar je naar toe moet en wat je niet mag missen. Met Green Cow wil ik heel graag mijn eigen ervaringen en kennis delen met mede-reizigers.“Over ons

Theo

Mijn naam is Theo. Ik ben al van jongs af aan een enthousiaste fietser. Vroeger werkte ik in de containerlogistiek en daarna werd ik reisleider voor een Amerikaans bedrijf dat fietsvakanties aanbiedt. Ik heb ook diverse van hun Europese tours ontwikkeld. In de winter hield ik mijn passie voor fietsen warm door in een fietsenzaak te werken. Ik vind het geweldig om mijn kennis over de Nederlandse geschiedenis en cultuur te delen met bezoekers van Green Cow Bike Tours. Voor mij is de route naar Kinderdijk de meest fascinerende. Daar kan ik je alles vertellen over de ingenieuze windmolens en gemalen, die onze voeten al bijna duizend jaar drooghouden!


Green Cow Bike Tours in het nieuws

Nieuwsberichten over Green Cow Bike Tours!

Over ons

AD Gouda, 6-8-2019


Over ons

Weekblad De Gouda, 20-10-2016


Over ons

Huffington Post, 20-9-2017

' Bike Utopia in the Netherlands'

Link


Over ons

Tripweb report, 19-7-2018

'Stadsmeisje maakt kennis met Cheese Valley'

Link


Over ons

Great Destinations Radio Show, 17-5-2017

'Say Cheese – You’ll Be Smiling In Gouda'

Link