Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden

Hier vind je de antwoorden op vragen die we regelmatig ontvangen. Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op!

Worden al jullie fietstours begeleid door een gids?
Ja, alle tours worden gereden met gids.

Wat voor soort tours bieden jullie aan?
We bieden twee soorten fietstours met gids aan: privé en gepland

  1. Privétours: jullie zijn de enige groep in deze tour en je betaalt een vaste prijs voor de gehele groep. Een privétour kun je op elke dag boeken, afhankelijk van de beschikbaarheid. Neem contact met ons op!
  2. Geplande tours: deze tours vinden plaats op specifieke dagen en tijdstippen. De groepen zijn samengesteld en je betaalt per persoon. Je kunt de geplande tours vinden in onze kalender.

Hoe laat vertrekken de geplande tours?

  • 13:00 voor de Gouda Holland Classic tours op donderdagen (april t/m augustus - na de Goudse Kaasmarkt)
  • 10:00 voor overige tours.

Hoe laat vertrekken de privétours?
De vertrektijden voor privétours zijn in overleg te bepalen.

Hoe groot zijn de groepen in de tours?
Green Cow biedt tours aan met een persoonlijke ervaring. Daarom houden we onze groepsgrootte beperkt, maximaal 15 personen. Je kunt bovendien een privétours boeken, als je dit liever hebt. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Waar is het vertrekpunt?
In Gouda is het vertrekpunt café Keck. Het adres is Stationsplein 1E. Het adres vind je hier.

In Delft is het vertrekpunt Wijtman Tweewielers. Het adres is Westlandseweg 17. Het adres vind je hier.

Wat moet ik meenemen?
Denk in ieder geval aan de volgende vijf dingen:

  1. Gemakkelijke kleding. We raden je aan om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Sportkleding is niet nodig, maar zorg voor kleding die comfortabel zit. Draag liever geen jurk of broeken met hele wijde pijpen, aangezien die misschien verstrikt kunnen raken tussen de trappers of het wiel.
  2. Regenkleding. Neem een regenjas mee als er kans is op regen. We bieden poncho's aan, maar je vindt het waarschijnlijk prettiger om je eigen regenkleding te dragen.
  3. Zonnebrand en zonnebril. Neem altijd zonnebrandcrème mee op zonnige dagen. Je fietst misschien wel drie uur in de volle zon! Denk ook aan een zonnebril en een hoofddeksel.
  4. Eten en drinken. Denk eraan dat wij geen eten en drinken aanbieden, dus zorg dat je dit zelf meeneemt! Veel routes gaan over het platteland. Hier zijn bijna geen winkels! Koop dus je spullen vooraf in de lokale supermarkt. Voor een korte rit adviseren wij 1 of 2 flessen water van een halve liter en een paar snacks. Voor langere ritten, neem je3 of 4 flessen water (halve liter) mee (afhankelijk van het weer) en eten voor onderweg. Bij sommige tours is het mogelijk om een stop te maken bij een restaurant en daar iets te eten / drinken.
  5. Ten slotte: het belangrijkste wat je niet moet vergeten is jezelf!

Ik reis alleen, kan ik een tour boeken?
Jazeker, je kunt dan mee op een geplande tour. Deze tours vind je op de pagina met onze kalender.

Kan ik mijn eigen fiets meebrengen en krijg ik dan korting?
Jazeker. Je krijgt korting als je je eigen fiets meeneemt. De korting is 8 euro.

Wat bieden jullie nog meer aan?
Alle fietstours zijn inclusief fietshuur (gewone fiets). De volgende zaken kun je bijboeken:

Item Prijs per persoon per dag
E-bike €15
Fietshelm €3
Fietstassen €2
Kinderzitje €5


Hoe betaal ik en waar?
Je betaalt de gids na afloop van de fietstour. Het is ons streven jou een unieke ervaring te laten beleven. We doen dit door middel van de 'Green Cow' garantie. Deze garantie omvat alles wat we jou aanbieden (behalve het weer... helaas). In het geval dat je niet tevreden bent met je fietservaring, dan bieden we jou een geld-terug-garantie.

Bij onze gidsen is het niet mogelijk om te pinnen of met creditcard te betalen. Breng dus contant geld mee.

Gaan we een Groene Koe tegenkomen??
In Nederland is steeds meer vraag naar biologische producten. In het Groene Hart zijn dan ook meerdere biologische boerderijen gevestigd. Dus ja, we zullen mogelijk wel een paar groene koeien tegenkomen!

Waar vind ik de planning of de route van mijn fietstour?
Al onze fietstours ontwikkelen wij met zorg. Wij proberen je een zo persoonlijk mogelijke ervaring aan te bieden. In sommige gevallen passen we de route aan je persoonlijke voorkeur aan. Daarom kunnen we je vooraf geen planning of routekaart toesturen. Wat we onderweg zien en beleven blijft zo een verrassing!

Oh nee, het kan gaan regenen – gaan we dan wel?
Jazeker, in bijna alle gevallen rijdt Green Cow de fietstour. Alleen in uitzonderlijke situaties (zoals zeer slecht weer of noodweer) zullen we de tour annuleren. Dit komt zelden voor en als het voorkomt dan zullen we je zo snel mogelijk informeren.

Halen jullie ook mensen op?
Wij doen alles per fiets en hebben geen transportdienst. We doen de gehele rit per fiets en keren als groep op de fiets terug.

Op wat voor fiets rijden we?
Alle fietsen waar wij mee rijden hebben versnellingen en handremmen. Heuvels zijn erin het Hollandse platteland niet, alleen bruggetjes en dijkjes! Alle fietsen werken op spierkracht (e-bikes op aanvraag).

Hoe zien de wegen eruit?
Zeker 90% van de wegen zijn verhard (asfalt of tegels) en zijn van goede kwaliteit. Op sommige meer landelijke routes zijn er soms korte stukjes die wat hobbelig zijn. Maar geen paniek, want ook hier kom je makkelijk overheen!

Kunnen kinderen ook meerijden?
Jazeker, alle kinderen zijn van harte welkom, maar dienen altijd onder toezicht te staan van een volwassen begeleider. Net als alle andere deelnemers dienen zij goed te kunnen fietsen (zie volgende vraag) en bekend te zijn met de verkeersregels.

Moet ik een ervaren fietser zijn?
Voor al onze fietstours geldt dat wij denken dat iedereen die in goede gezondheid verkeert deze kan fietsen. Onze langere ritten kunnen wat meer energie vergen, maar we rijden altijd in een rustig tempo en genieten van de omgeving. We verwachten wel dat je kunt fietsen en je comfortabel voelt op een fiets. In sommige plaatsen fiets je soms tussen het verkeer. Zorg dat je bekend bent met de verkeersregels.

Bieden jullie ook fietshelmen aan?
Fietshelmen zijn niet verplicht en niet inbegrepen bij de prijs. Fietsen in Nederland is over het algemeen erg veilig en om deze reden dragen fietsers vrijwel nooit een helm. Helmen kunnen op verzoek wel worden gehuurd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waar vind ik jullie algemene voorwaarden?
De Nederlandstalige versie vind je hier. De Engelstalige versie vind je hier.

Mijn vraag staat niet in de lijst, wat kan ik doen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of stuur ons een e-mail!


guided-bike-tour-kinderdijk