Begeleide fietstour: Gouda Holland Classic

Tour begint in Gouda

Prijs per persoon - o.b.v. 8 personen

31,88
  • 2,5 - 3 uur
  • Engels - Nederlands - Duits
  • 20 km

Beschrijving

Deze fietstocht met gids brengt je langs het beste van Gouda: molens, water en kaas! Een perfecte tour om even helemaal weg te zijn uit de drukke stad!


Route

route-holland-classic

We beginnen onze tour in de binnenstad van Gouda met haar mooie grachtjes en bruggetjes. Bij korenmolen "De Roode Leeuw" is een van onze eerste stops. Deze molen is de grootste van alle molens in Gouda. Stel je eens voor hoe deze vroeger boven de stadsmuur uitrees!

Gouda kent een lange scheepvaarthistorie en we zien op onze route vele oude schepen liggen in de oude haven en de sluizen. De volgende molen die we aandoen ligt iets verderop, naast de oude stadsmuur: 't Slot.

guided-bike-tour-holland-classic1.JPG

Ook deze is nog volledig als korenmolen uitgerust. In 1581 stond hier al een molen, gebouwd op de resten van het kasteel van de Heeren van "Ter Gouw", zoals Gouda vroeger bekend stond.

We vervolgen onze route langs de Hollandsche IJssel richting de Haastrechtse Molen. Deze molen is een van de weinige historische poldermolens met een stelling. Ze is zo gebouwd omdat deze molen hoog genoeg boven de dijk moest uitsteken om genoeg wind te vangen. De molen is nog steeds in gebruik en wordt bewoond.

In Haastrecht, een mooi oud stadje, brengen we een bezoek aan een kaasboerderij. Hier krijgen we een indruk van hoe boerenkaas wordt gemaakt op een traditionele melkveehouderij. En je kunt natuurlijk zelf wat kaas proeven! Let op: deze activiteit kan alleen plaatsvinden op tijden dat de kaasboerderij open is - neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een boerderij wilt bezoeken.

guided-bike-tour-holland-classic2.JPG

Bij onze volgende halte hebben we uitzicht op de Oukoopse molen, een "wipmolen". De bovenkant van de molen kan onafhankelijk van het huis ronddraaien.

We vervolgen onze fietstocht door de prachtige Reeuwijkse Plassen.

Ooit was dit een gebied waar turf gewonnen werd, maar nu vind je hier adembenemend natuurschoon met een enorme diversiteit aan watervogels. We fietsen op ons gemak door dit schitterende gebied over weggetjes waar auto's niet komen en die Google Maps niet kent.

guided-bike-tour-holland-classic3.JPG

Via idyllische polderweggetjes fietsen we terug naar Gouda. We stoppen nog even bij het Reeuwijks Verlaat, met een bijzondere sluis op een bijzonder mooie plek!

Onze tour eindigt in de binnenstad van Gouda, waar we je de hoogtepunten van deze historische stad laten zien.Deze tour is inclusief
  • Fietshuur (gewone fiets)Optionele activiteiten
  • Kaasboerderij - rondleiding door de boer (1 uur). Afhankelijk van dag en tijdstip leidt de boer(in) jullie rond! Leer alles over het kaasmaken en bewonder de koeien van dichtbij! Informeer naar de mogelijkheden en kosten
  • Sommige molens kun je bezoeken. Afhankelijk van de openingstijden is het mogelijk om een molen te beklimmen, meestal op zaterdag. Hiervoor vragen wij een toeslag van €2 per persoon.Deze tour is exclusief
  • Lunch, eten en drinken
Prijzen voor privétours
Groepsgrootte Prijs (totaal)
Prijs per persoon
2 €125 €62,50
3 €135 €45,00
4 €155 €38,75
Meer dan 4
Reken €25 per persoon extraPrijzen voor geplande tours

€35,00 per persoonDe tocht op je eigen fiets rijden?

Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!Tijdens het seizoen van de Goudse Kaasmarkt (1 april t/m 31 augustus) vertrekt deze tour iedere donderdagmiddag, om 13:00Andere opties zoals e-bikes

Deze vind je hier.guided-bike-tour-holland-classic6.JPG
Planning