Begeleide fietstour: Delft Holland Classic

Tour begint in Delft Centrum

Prijs per persoon - o.b.v. 8 personen

31,25
  • 2,5 uur
  • Engels - Nederlands - Duits
  • 15 km

Beschrijving

Verken tijdens deze fietstocht met gids de stad Delft en de prachtige omgeving!

Delft is de stad van Vermeer, het Huis van Oranje en het Delftsblauwe aardewerk! Het heeft een prachtige binnenstad. Delft kent met haar 750 jaar een rijke historie die je meteen ziet en voelt als je langs de oude grachtjes struint.


Delft Oostpoort

De binnenstad van Delft heeft talloze mooie plekjes en historische hoogtepunten. Is het je al opgevallen dat de toren van de Oude Kerk scheef staat? En weet jij op welke manier de geschiedenis en het heden van Delft zijn verbonden met het Koninklijk Huis?

Delft Oude Kerk

Tijdens deze fietstocht bezoeken we de hoogtepunten van de historische binnenstad én verkennen we de prachtige groene omgeving van Delft.

We spreken af bij onze fietsenzaak, die vlakbij het station is. Vanaf hier stappen we op de fiets en rijden richten het centrum. We passeren de Oostpoort: de entree naar de stad. We naderen de bruisende markt en parkeren de fietsen even, om onze volledige aandacht te kunnen geven aan dit mooie stukje Delft!

We wandelen over het marktplein, het centrale plein van Delft. Dit is een prachtige plek om even op het terras te zitten en de Nieuwe Kerk te bewonderen, de op-één-na-hoogste kerktoren van Nederland!

Delft New Church

Stel je eens voor - al mijmerend langs de historische grachten - hoeveel brouwerijen en pakhuizen er aan deze straatjes gelegen waren! Drinkwater was in die tijd nauwelijks te krijgen, dus iedereen dronk het 'water' van de brouwerijen. We wandelen verder naar het Sint Agathaplein waar de Prinsenhof is gelegen, de voormalige residentie van Willem van Oranje, vader des vaderlands.

Green Cycling around Delft

Voordat we de binnenstad echt verlaten vangen we nog een glimp op van molen De Roos. Dit is de enige windmolen die Delft nog heeft en hij is nog steeds in gebruik als korenmolen! Als hij draait dan heb je geluk, want dan kunnen we Delft vanaf een prachtig uitkijkpunt bekijken.

Delft canal

Na de binnenstad stappen we weer op de fiets en volgen we de Buitenwatersloot, een mooie watergang die heel belangrijk was als transportroute voor groenten en andere waren die vanuit het Westland werden ingevaren.

Deze brengt ons naar het prachtige groene Midden-Delfland. Dit is een beschermd natuurgebied, waar we al fietsend kunnen genieten van de natuur, de vogels en het uitzicht. Het is een oase van rust middenin de drukke Randstad.

Green Cycling around Delft

De laatste etappe van onze rit gaat over de campus van de Technische Universiteit Delft. Hier zien we mooie combinaties van moderne architectuur én bekijken we de laatste stand van technische innovaties in het Green Village (alleen open maandag t/m vrijdag!)

Delft TU Delft bibliotheek

De fietstocht eindigt vlakbij het treinstation van Delft.Deze tour is inclusief
  • Fietshuur (gewone fiets)Deze tour is exclusief
  • Lunch, eten en drinkenPrijzen voor privétours
Groepsgrootte Prijs (totaal)
Prijs (per persoon)
4 €150 €37,50
5 of meer
€25
extra per persoon
NB: de minimum groepsgrootte is 4 personen.

De tocht op je eigen fiets rijden?

Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!Delft old townPlanning


Boek je tour op aanvraag, neem contact met ons op via ons contactformulier!