Begeleide fietstour: Molens, bier & meer!

Tour vertrekt in Gouda

Prijs per persoon - o.b.v. 8 personen

42,50
  • 5 uur
  • Engels - Nederlands - Duits
  • 35 km

Beschrijving

Molens en fietsen: daar draait deze tour om! Stap op de fiets voor dit gezellige familie-uitje en verken samen met ons de molens en plassen rondom Gouda op deze fietstour!


Route

route-mills-n-more


Onze fietstour begint in Gouda, bij Korenmolen “De Roode Leeuw”. Deze molen is de grootste van de windmolens in Gouda. Stel je voor hoe deze vroeger hoog boven de stadsmuur verrees!

mills-bikes-beers04

De volgende molen staat iets verderop, naast de oude stadsmuur: 't Slot. Ook deze is nog volledig als korenmolen uitgerust. In 1581 stond hier al een molen, gebouwd op de resten van het kasteel van de Heeren van "Ter Gouw", zoals Gouda vroeger bekend stond.

We vervolgen onze route langs de Hollandsche IJssel richting de Haastrechtse Molen. Deze molen is een van de weinige historische poldermolens met een stelling. Ze is zo gebouwd omdat deze molen hoog genoeg boven de dijk moest uitsteken om genoeg wind te vangen. De molen is nog steeds in gebruik en wordt bewoond.

mills-bikes-beers01

We verlaten Gouda en doorkruisen prachtige veenweide-gebieden, waar we stoppen bij de Oukoopse molen: een "wipmolen". De bovenkant van de molen kan onafhankelijk van het huis ronddraaien.

lakes-gouda-guided-bike-tour

We vervolgen onze fietstocht en fietsen tussen de Reeuwijkse Plassen door. Ooit was dit een gebied waar turf gewonnen werd, maar nu vind je hier adembenemend natuurschoon met een enorme diversiteit aan watervogels. We fietsen op ons gemak door dit schitterende gebied over weggetjes waar auto's niet komen en die Google Maps niet kent.

guided-bike-tour-mills-n-more1.JPG

In Bodegraven stoppen we bij korenmolen De Arkduif. Deze molen is gebouwd in 1697 en was tot 1946 in gebruik. Nu is het een cafe en tevens een bierbrouwerij. We genieten op het terras van een van de huisbiertjes!

bike-beer-tour.JPG

Langs uitgestrekte polderweggetjes keren we terug naar Gouda. Onze laatste stop is de Mallemolen, een van de grootste poldermolens van Nederland. De originele molen op deze locatie dateert uit 1804. Onze tour eindigt in de binnenstad van Gouda, waar we je de hoogtepunten van deze historische stad laten zien!

guided-bike-tour-mills-n-more3.JPGDeze tour is inclusief
  • Fietshuur (gewone fiets)
  • Bier van de brouwerij (of ander drankje naar keuze) bij brouwcafé "De Molen"Deze tour is exclusief
  • Lunch, eten en drinken (behalve het biertje)

Optionele activiteiten
  • Sommige molens kun je bezoeken. Afhankelijk van de openingstijden is het mogelijk om een molen te beklimmen, meestal op zaterdag. Hiervoor geldt een toegangsprijs van €2 per persoon.
Prijzen voor privétours
Groepsgrootte Prijs (totaal)
2 €160
3 €175
4 €210
Meer dan 4 Reken €32,50 per persoon extraDe tocht op je eigen fiets rijden?

Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!Andere opties zoals e-bikes

Deze vind je hier.Planning


Boek je tour op aanvraag, neem contact met ons op via ons contactformulier!