Begeleide fietstour: Cheese Valley Holland fietstour

Tour vertrekt in Gouda of Woerden

Prijs per persoon - o.b.v. 8 personen

51,88
  • 6 uur
  • Engels - Nederlands - Duits
  • 40 km

Beschrijving

Goudse kaas is niet alleen verrukkelijk, maar kent ook een rijke historie! Eeuwenlang werd de Goudse kaas verhandeld in de kaasstad Gouda. Maar de productie van de kaas vindt plaats in de gehele regio, ook wel bekend onder de naam "Cheese Valley". Stap met ons op de fiets en ga mee naar Woerden. Zie en proef de geschiedenis van de Goudse kaas!


Route

route-gouda-cheese-valley-woerden-guided-bike-tour

Deze fietstour start in het historische centrum van Gouda. (N.B.: vertrek vanuit Woerden is ook mogelijk). Gelegen op een strategisch punt in het midden van Holland werd de stad Gouda door alle schepen die de krappe grachten van de stad doorkruisten.


Gouda old townhall

We laten Gouda achter ons en we fietsen door de prachtige Reeuwijkse Plassen. Ooit was dit een gebied waar turf gewonnen werd, maar nu vind je hier adembenemend natuurschoon met een enorme diversiteit aan watervogels. We fietsen op ons gemak door dit schitterende gebied over weggetjes waar auto's niet komen en die Google Maps niet kent.

Reeuwijkse Plassen

We passeren enkele watergangen die ooit onderdeel uitmaakten van de Oude Hollandse Waterlinie. Dit was een verdedigingssysteem waarbij het land onder water werd gezet zodat de tegenstanders niet verder konden. Via kleine dorpjes komen we in Woerden aan. Deze stad, gelegen aan de Oude Rijn, maakte deel uit van de noordelijke grens van het Romeinse Rijk.

Woerden kent een rijke geschiedenis en was ooit een vestingstad. Je kunt dit nog goed zien aan de stervormige plattegrond en de oude singels, die we vandaag de dag nog kunnen bewonderen. Vandaag de dag is het de plek waar Goudse kaas wordt gemaakt, opgeslagen en verkocht!

Kasteel Woerden

In Woerden bezoeken we een echt kaaspakhuis. In een rondleiding van ongeveer 45 minuten leer je alles wat je altijd al had willen weten over kaas: het kaasmaken, de opslag en de kaashandel. Dit is ook de plek waar we een lunchpauze houden. Op zaterdagen brengen we een bezoek aan de kaas- en streekmarkt.

Vanaf Woerden fietsen we door het platteland en volgen we de Lange Linschoten. Dit oude veenriviertje is hier ontstaan in de tijd dat dit nog allemaal moeras was. Nu is het een prachtige omgeving met knotwilgen en water!

016-3218.jpg

Ergens verborgen in de polders stoppen we bij een echte kaasboerderij (optionele activiteit). Hier krijg je de kans om echte Goudse kaas te proeven en eventueel te kopen.

Cheese Farm

Op de terugweg maken we nog een koffiestop voordat we terugkeren naar Gouda, waar onze fietstour eindigt.Deze tour is inclusief
  • Fietshuur (gewone fiets)
  • Rondleiding (45 minuten) bij het Kaaspakhuis in Woerden. Leer alles over de geschiedenis van het kaasmaken!

Optionele activiteiten (niet inbegrepen in de prijs)
  • Kaasproeverij met glas wijn (€7,50 per persoon)
  • Kaasboerderij - rondleiding door de boer (1 uur). Afhankelijk van dag en tijdstip leidt de boer(in) jullie rond! Leer alles over het kaasmaken en bewonder de koeien van dichtbij! Informeer naar de mogelijkheden en kosten

Deze tour is exclusief
  • Lunch, eten en drinken

Prijzen voor privétours
Groepsgrootte Prijs (totaal)
2 €195
3 €215
4 €255
Meer dan 4
Reken €40 per persoon extraPrijzen voor geplande tours

Deze tour kan alleen worden geboekt als privétour.De tocht op je eigen fiets rijden?

Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!
Andere opties zoals e-bikes

Deze vind je hier.

Cheese Valley Holland


Planning


Boek je tour op aanvraag, neem contact met ons op via ons contactformulier!