Fietsen in Gouda

Verken Gouda en het Groene Hart per fiets!

Gouda en het Groene Hart

In de regio rond Gouda is het heerlijk fietsen! Gouda is een prachtige historische stad met een rijke handels- en watergeschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat in de middeleeuwen al het scheepvaartverkeer van Vlaanderen naar Amsterdam door Gouda ging? Je zult begrijpen dat de stad niet alleen rijk is geworden van de kaashandel.

fietsen-reeuwijkse-plassen

Op nog geen kwartier fietsen van de Goudse binnenstad vind je de schitterende Reeuwijkse Plassen. Waar ooit turf werd gestoken is nu een prachtig recreatiegebied ontstaan. Een uurtje fietsen van Gouda vind je historische steden als Oudewater (bekend van de Heksenwaag), vestingstad Nieuwpoort en zilverstad Schoonhoven.  Ook fiets je van Gouda zo naar de windmolens van Kinderdijk die sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

route-kinderdijk4.PNG

Fietstochten mét gids

Enthousiast om meer te weten te komen over deze prachtige regio en tegelijk lekker actief én samen bezig te zijn? Stap dan op de fiets met een ervaren gids van Green Cow Bike Tours en beleef het Groene Hart! Een overzicht van onze populairste fietstours vind je hier.

Wij bieden een deel van de tours aan op vaste data. De meeste tours vinden plaats op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In het seizoen dat de Kaasmarkt plaatsvindt bieden we aansluitend een tour aan die start om 13:00 uur. Een overzicht van de data vind je hier. Naast de geplande tours bieden we ook als privétours aan. Deze tours zijn te boeken vanaf 2 personen.

Ook voor een personeelsuitje, bedrijfsuitje of dagje uit met familie of vrienden ben je bij ons aan het goede adres!

rondleiding Punselie koekjesfabriek

Veel van onze fietstochten combineren wij met één of meerdere activiteiten. Denk aan een rondleiding op een kaasboerderij in de regio, een bezoek aan de stroopkoekjesfabriek van Punselie, een molen beklimmen of een fabriek waar Delftsblauw aardewerk wordt gemaakt!


Enthousiast geworden?

Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met een tour op maat.

Bekijk de kalender met de geplande tours

Bekijk het overzicht van alle tours