Begeleide fietstour: Woerden Holland Classic

Tour vertrekt in Woerden

Prijs per persoon - o.b.v. 4 personen

35,00
  • 2.5 uur
  • Engels - Nederlands - Duits
  • 20 km

Beschrijving

Welkom in Woerden: de hoofdstad van het Groene Hart!

Met deze tour fiets je langs het beste dat Woerden te bieden heeft: het groene platteland, de hoogtepunten van de stad en kaas! Een perfecte tour voor een kort uitstapje uit het drukke stadsleven.


Onze tour start in de historische binnenstad van Woerden, dat ooit deel uitmaakte van de Oude Hollandsche Waterlinie. Dit was een verdedigingssysteem met water als belangrijkste wapen. Fiets langs de oude vesting en bewonder het mooie Kasteel Woerden!

woerden-guided-bike-tour

Wist je dat de stad Woerden een rijke historie kent die teruggaat tot de tijd van de Romeinen? We stoppen onder meer in het centrum waar we het historische stadhuis (nu museum) en de Petruskerk bekijken.

woerden-guided-bike-tour

Windmolen "De Windhond" is een korenmolen en vandaag de dag volop in bedrijf. De molen staat op een oud bastion en aan de hoogte zie je hoe hij vroeger boven de stadsmuren uitstak!

We laten Woerden achter ons. Via de Oude Rijn fietsen we het platteland in. Het Groene Hart is een beschermd groengebied, dat vele mooie stukjes natuur kunt en talloze bijzondere diersoorten, oude boerderijen en dorpjes. Hier is van de 'Randstad' weinig te merken.

Bij een lokale kaasboerderij, een 200 jaar oud familiebedrijf, krijgen we de kans om aan echte Goudse Boerenkaas te ruiken en te proeven. Proef jij het verschil?

Na een wat langer stuk bereiken we Oudewater. Dit pittoreske stadje was vroeger bekend vanwege de touwindustrie. Ook was het dé plek in Europa waar vrouwen die van hekserij verdacht werden zich konden laten wegen in de 'Heksenwaag'.

woerden-guided-bike-tour

Via de Lange Linschoten, een prachtige rivier, en allerlei mooie polderweggetjes keren we terug naar Woerden. De stad is een belangrijke handelsplaats voor kaas en kent vele kaaspakhuizen. We stoppen bij het Reypenaer kaaspakhuis, vanwaar de Goudse kaas de hele wereld over gaat!Deze tour is inclusief
  • Fietshuur (gewone fiets)Deze tour is exclusief
  • Lunch, eten en drinkenPrijzen voor privétours
Groepsgrootte Prijs (totaal)
4 (minimum)
€140
Meer dan 4
Reken €30 per persoon extraPrijzen voor geplande tours

Deze tour kan alleen worden geboekt als privétour.De tocht op je eigen fiets rijden?

Als je je eigen fiets meeneemt krijg je 8 euro korting!Andere opties zoals e-bikes

Deze vind je hier.
Planning


Boek je tour op aanvraag, neem contact met ons op via ons contactformulier!